Film

Michael Haneke: Amour. Met: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert. In 34 bioscopen

NRC HandelsbladEenvoudige troost biedt Haneke niet. En toch gaat Amour over twee mensen en wat overblijft als al het andere wegvalt. Over liefde die sterker is dan de dood. Echt waar. Noem het kitsch, of Michael Hanekes meest romantische film tot dusver. *****

Het ParoolGeen filmmaker maakt zulke uitgebeende, diep in het menselijk bestaan doordringende cinema, waarin elke zweem van gemakzuchtig sentiment of tranentrekkerij ontbreekt. ******

De TelegraafRazend knap verdicht de gelauwerde cineast Michael Haneke de ontwikkeling van weken tot twee uur, waarin tegelijkertijd een leven en een milieu wordt gesuggereerd. Met zijn organische scenario als steun zijn veteranen Jean-Louis Trintignant en Emmanuele Riva binnen de beperking van vier muren fascinerend en ontroerend in hun herkenbaarheid. *****