en SNS Bank zet reorganisatie in de overdrive

None

De malaise in de vastgoedmarkt heeft de Nederlandse economie in haar greep. Consumenten houden de hand op de knip, bouwbedrijven raken nieuwbouwhuizen aan de straatstenen niet meer kwijt, bankiers verkopen steeds minder hypotheken en kijken met vrees naar de waardedaling van al het vastgoed dat in onderpand is gegeven voor leningen. SNS Reaal maakte om die reden half oktober bekend dat er 300 banen zouden sneuvelen. Maar deze week bleek dat de problemen bij SNS veel groter zijn. Het aantal ontslagen is ruimschoots verdubbeld. Maar liefst 750 mensen verliezen hun baan. Die verdubbeling van het aantal ontslagen roept wel een vraag op: hoe kan het dat SNS in een maand tijd zijn plannen zo drastisch moet herzien? SNS mag dan niet de enige bank zijn die wordt getroffen door de gevolgen van de kredietcrisis, het is wel de enige bank die reorganisatie op reorganisatie stapelt.