Dick Swaab, hersenonderzoeker

Mooiste gekregen cadeau: „Een Marklin-trein. Die kreeg ik toen ik vier was. De trein was eigendom van een jongetje dat gestorven was in het kamp. Zijn moeder, die het had overleefd, vond dat een ander kind ermee moest spelen.”

Mooiste gegeven cadeau: „Ik heb de hersenbank opgericht, dat is mijn cadeau aan Nederland.”

Professor Dick Frans SWAAB (1944) Nederlandse arts en neurobioloog met het gipsen afgietsel van menselijke hersenenen die nog aan zijn vader heeft toebehoord, in zijn kantoor van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek in het Amsterdams AMC ziekenhuis. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Nederland. Amsterdam, 7 juni 2010
Professor Dick Frans SWAAB (1944) Nederlandse arts en neurobioloog met het gipsen afgietsel van menselijke hersenenen die nog aan zijn vader heeft toebehoord, in zijn kantoor van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek in het Amsterdams AMC ziekenhuis. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Nederland. Amsterdam, 7 juni 2010 ©Vincent Mentzel 2010