Arjen Robben wéér geblesseerd

Door een onzer redacteuren

Het onvermijdelijke is opnieuw gebeurd: Arjen Robben is geblesseerd geraakt. Dit keer overkwam het hem in de oefenwedstrijd Nederland-Duitsland van afgelopen woensdag, die eindigde in 0-0.

Robben heeft last van spierklachten en is de komende weken uitgeschakeld. De aanvaller van Bayern München mist daardoor sowieso de wedstrijd van zondag tegen Nürnberg en de Champions League-ontmoeting tegen Valencia.

Het is voor Robben de zoveelste blessure. Zijn loopbaan is een opeenvolging van hamstringklachten, peesverrekkingen en spierscheurtjes. Twee jaar geleden raakte hij vlak voor het WK van Zuid-Afrika geblesseerd en werd hij met kunst en vliegwerk klaargestoomd door de onorthodoxe methodes van fysiotherapeut Dick van Toorn. Na het WK ontstond schreeuwende ruzie tussen de KNVB en Bayern München omdat Robben terugkeerde bij zijn club met een blessure die volgens de Bayerns clubarts Müller-Wolfahrt niet goed was behandeld door de medici van het Nederlands Elftal. Robben speelde een half jaar lang geen wedstrijd voor zijn club en de vete tussen de KNVB en Bayern München moest worden opgelost door de kas van de Duitse club te spekken via de recette van een extra oefenpotje.

Ook vorig seizoen kwakkelde Robben lange tijd met allerlei pijntjes,en de start van dit voetbaljaar miste hij door een ingewikkelde zenuwaandoening. Onlangs zei hij tegen in een gesprek met het tv-programma Nieuwsuur dat hij zelfs overwoog te stoppen. ,,Ik heb er de laatste tijd vaak over gedacht mijn voetbalschoenen in te leveren en ermee te kappen. Ik heb al een waslijst van blessures tot aan het plafond."

Robben speelde afgelopen woensdag tegen Duitsland alleen de eerste helft mee, uit angst om zich opnieuw te blesseren. Na afloop zei hij over zijn korte optreden: ,,Het was genoeg zo. Bovendien moeten we nog even afwachten of ik morgen mee kan trainen. In principe ben ik fit gebleven. Maar je weet het nooit met mij.''

Met Robben weet je het inderdaad nooit: eenmaal terug in München bleek hij opnieuw geblesseerd geraakt te zijn. Tegen verslaggevers van Voetbal International reageerde hij gisteren moedeloos: ,,Ik ben er op dit moment helemaal klaar me, ik kan het moeilijk bevatten. Het is één grote grap.''

Ook Ibrahim Afellay raakte geblesseerd in het oefenpotje tegen Duitsland. De Oranje-international moest afgelopen woensdag na een uur naar de kant met een spierblessure en liet gisteren noodgedwongen de training van zijn club Schalke 04 schieten. Het is nog niet duidelijk of hij dit weekend kan spelen tegen Bayer Leverkusen.