ABN Amro ziet kwartaalwinst flink stijgen

None

Gerrit Zalm is altijd kritisch geweest op Griekenland. In 1981 kwam Griekenland bij de Europese Unie. Hoe? Volgens de toenmalige minister van Financiën, inderdaad Gerrit Zalm, doordat „de Grieken de zaak hebben bezwendeld en voor de gek hebben gehouden met valse statistieken”. Toen Zalm in 2009 topman werd bij ABN Amro waarschuwde hij vaak voor het „Griekse gevaar” en hamerde hij erop dat er voorzieningen moesten worden getroffen. Gisteren kon de ‘romantische boekhouder’ een mooi resultaat presenteren van de staatsbank over het derde kwartaal. Een winst van 374 miljoen euro. Dat kwam onder meer doordat een voorziening van 125 miljoen euro, die was gecreëerd in de verwachting dat Griekse leningen niet zouden worden terugbetaald, toch niet nodig bleek te zijn. De winst van voorzichtig boekhouden.