Youasme in galerie Torch: tricotinvesteerders op de foto

Youasme/Measyou, het moderne tricottabel van Mark van Vorstenbos (modeontwerper) en Twan Janssen (beeldend kunstenaar) begon twee jaar geleden met behulp van crowdfunding: founders investeren 500 euro, of een veelvoud daarvan. Het geld wordt na vijf jaar met rente terugbetaald. In de tussentijd kunnen deelnemers met korting kleding kopen.

Het label loopt inmiddels, maar – het kan de crisis zijn – het aantal benodigde investeerders (ook 500) is nog steeds niet gehaald. Daarom is er in galerie Torch in Amsterdam tot en met 22 december een promotentoonstelling: The social show/the art of sharing.

Het fotografenduo Blommers/Schumm portretteerden een aantal van de founders in hun favoriete kledingstuk van het label. Ze werden gefotografeerd achter een tl-buis, die precies voor hun ogen was geplaatst. Niet alleen om een eenheid in de beelden te krijgen, het maakte het poseren ook makkelijker.

De foto’s zijn niet te koop, net zomin als de truien en vesten die aan een rek hangen. De pinautomaat is er voor de foundersbijdrage.

De ontwerpers zijn aanwezig.

Torchgallery.com, youasme.com. Op 15 en 16 december kan wel gewinkeld worden.