Winy Kuiper over Museum Meermanno

None

„Wat ze allemaal met boeken, letters en woorden kunnen, vind ik geweldig!” Winy Kuiper (74) uit Zaandam bezoekt de internationale Papier Biënnale in Museum Meermanno, dat de expositie dit jaar voor het eerst samen met Museum Rijswijk organiseert. In Rijswijk is Kuiper al geweest. „Altijd als er tentoonstellingen met papier zijn, trek ik daar een dagje voor uit. Ik ben erg geïnteresseerd in papier. Ik schep het zelf en heb 30 jaar lang als lerares op huishoudscholen naaldvakken en textiele werkvormen gegeven.” Op de biënnale hoopt Kuiper opnieuw inspiratie op te doen. „Het laat zien hoeveel mogelijkheden er wel niet zijn met papier.”

Kuiper vindt het goed dat de papierkunst door de expositie meer aandacht krijgt. „Het is een ondergeschoven kindje ten opzichte van schilderkunst, beeldhouwkunst en literatuur.” Het liefst wil ze alle kunstenaars in het Haagse Meermanno benoemen. „Ik wil graag voorkomen dat ik een van hen tekort doe. Hun fantastische kunstwerken hebben allemaal mijn bewondering!” Maar als ze dan toch één hoogtepunt moet noemen, dan is dat de Engelse kunstenares Ros Rixon. „Ze heeft teksten in heel kleine reepjes versneden en daar grote, mooie objecten van gemaakt. Het is een boeiend kunstwerk geworden, waaraan zichtbaar veel tijd is besteed.”