TNT Express verkoopt luchtvloot

TNT Express heeft zijn luchtvloot verkocht aan de Europese vrachtvervoerder ASL Aviation Group. Dat heeft het bedrijf uit Hoofddorp vanochtend bekendgemaakt. Voorwaarde is dat de overname van TNT Express door de Amerikaanse koeriersdienst UPS doorgaat.

Om wereldwijd pakketjes te kunnen leveren, bezit TNT Express twee luchtvaartmaatschappijen. TNT Airways opereert met ongeveer 45 vliegtuigen vanaf het vliegveld Luik. Pan Air Lineas Areas (7 toestellen) vliegt vanaf Madrid. De verkoop van TNT’s luchtvloot is een belangrijke voorwaarde voor het slagen van de fusie met UPS, omdat de Amerikanen de Europese landingsrechten niet kunnen overnemen. Het bedrijf uit Hoofddorp was daarom al een tijd op zoek naar een koper. Welk bedrag is gemoeid met de verkoop is niet bekend gemaakt.

ASL Aviation Group zal luchttransport gaan uitvoeren voor UPS als de overname van TNT Express is afgerond. De luchtvaartmaatschappij heeft laten weten dat het het logistieke centrum in Luik in gebruik wil houden. Vooralsnog zijn er daarom geen personele gevolgen voor de circa 1.400 medewerkers.

Overigens is het nog altijd niet duidelijk of de overname van TNT Express doorgaat. De Europese Commissie heeft nog geen toestemming gegeven voor de fusie, en heeft in oktober een ‘verklaring van bezwaren’ opgestuurd. UPS en TNT Express blijven echter optimistisch.