Thomése, ’t Hart, Baram en Luijters vandaag in NRC Boeken

Vandaag in de Boekenbijlage, die wekelijks op vrijdag in het hart van NRC Handelsblad verschijnt:Een openingsstuk met aandacht voor de magistrale roman Goede Mensen van het jonge Israelische talent Nir Baram;

Een bespreking van de romans van Kees ’t Hart, Junot Diaz, Gideon Samson, P.F. Thomése, Auslander, Melanie Miller en een nieuwe vertaling van Thomas Manns De Toverberg.

Verder In Memoriam, Guus Luijters’ fotoboek met vermoorde joodse kinderen, een interview met geoloog Peter Westbroek, Roelof van Gelders boek over WIC-kapitein Roggeveen, Christien Brinkgreves boek over gezag, de biografie van de natuurkundige Schrödinger en een nieuwe collectieboek van het NAi.

Tot slot de rubriek Boekdelen met schrijfster Sophie van der Stap en een twitlitinterview van Bas Heijne met Zadie Smith.