Leden motorclub Satudarah gearresteerd voor wietteelt

epa03246654 Members of the Dutch rocker club Satudarah stand in front of the clubhouse Clown-Town in Duisburg, Germany, 02 June 2012. Around 300 rockers from different clubs met to found a branch of the Dutch Satudarah. EPA/DANIEL NAUPOLD
epa03246654 Members of the Dutch rocker club Satudarah stand in front of the clubhouse Clown-Town in Duisburg, Germany, 02 June 2012. Around 300 rockers from different clubs met to found a branch of the Dutch Satudarah. EPA/DANIEL NAUPOLD Foto ANP / Daniel Naupold

Twee leden van motorclub Satudarah in Enschede zijn opgepakt in een omvangrijk onderzoek naar wietteelt en -handel. Een van de twee zit nog vast. Dat meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie vandaag.

De verdachten zijn een 30-jarige Apeldoorner en een 52-jarige man uit Alphen aan de Rijn. De rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam heeft vandaag besloten dat de Apeldoorner in ieder geval nog veertien dagen mag worden vastgehouden. Hij is vermoedelijk betrokken bij vier wietplantages in Apeldoorn en omgeving, schrijft persbureau Novum.

De 52-jarige man uit Alphen aan de Rijn is gisteren na verhoren op vrije voeten gesteld. Hij blijft wel verdachte in het onderzoek. Bij de doorzoeking van een woning in Apeldoorn werd dinsdag overigens nog een derde man aangehouden. Hij had zeventien scherpe patronen bij zich en is na verhoor weer vrijgelaten.
In het onderzoek werden vorige maand al zes arrestaties verricht. Toen werd onder meer ook het clubhuis van Satudarah in Enschede doorzocht.

Satudarah bestaat net als de rivaliserende motorclub Hells Angels uit een groep ‘outlawbikers’ die minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten wil aanpakken.

    • Jeannine Julen