Kortkolom sport

UEFA: ‘middelvinger’ V. Wolfswinkel is zaak

Nyon. De Europese voetbalbond (UEFA) is een onderzoek gestart naar de Nederlandse spits Ricky van Wolfswinkel van Sporting Portugal vanwege een vermeend obsceen gebaar. De 23-jarige Van Wolfswinkel zou vorige week na zijn treffer in het Europa Leagueduel met Racing Genk een middelvinger naar de fans van Sporting hebben opgestoken. Volgens de oud-speler van Vitesse en FC Utrecht was het gebaar zijn traditionele kushandje richting zijn geliefden na een doelpunt. De zaak dient komende maandag, Van Wolfswinkels zaak dient maandag, bevestigde de UEFA gisteren tegen een Portugese krant. (Novum)

Assist Van Beukering in Indonesisch elftal

Rotterdam. Jhon van Beukering heeft gisteren een succesvol debuut gemaakt voor het voetbalelftal van Indonesië. De oud-speler van onder andere Feyenoord en NEC gaf in het duel met Oost-Timor een assist waaruit ploeggenoot Bambang Pamungkas het winnende doelpunt maakte. Pamungkas is met veertig doelpunten in 85 interlands nationaal topscorer aller tijden. Naast Van Beukering maakte Tonnie Cusell van de Veendaalse amateurclub GVVV zijn debuut. Indonesië speelt volgende week in de Suzuki Cup tegen Laos, Singapore en Maleisië. (NRC)

Wereldrecord 400 vrij voor Fransman Agnel

Parijs. De Franse zwemmer Yannick Agnel (19) heeft gisteren het wereldrecord op de 400 meter vrije slag kortebaan verbeterd. Hij dook onder de oude toptijd van de Duitser Paul Biedermann: 3.32,25 minuten. (Novum)

Legende Pelé (72) naar huis na heupoperatie

São Paulo. De Braziliaanse voetballegende Pelé is gisteren ontslagen uit een ziekenhuis in São Paulo. De 72-jarige, officieel Edson Arantes do Nascimento geheten, kreeg vorig weekeinde een nieuwe heup. (NRC)