Kortkolom binnenland

Dermatologen weg bij Catharinaziekenhuis

Rotterdam. Het Catharinaziekenhuis in Eindhoven heeft besloten het contract met de maatschap van dermatologen definitief op te zeggen. De medici zouden „niet integer” hebben gehandeld door buiten medeweten van het bestuur in de avonduren in het ziekenhuis operaties te verrichten. Het ging om cosmetische chirurgie waarvan de leiding van het ziekenhuis niet op de hoogte was. De dermatologen factureerden buiten het ziekenhuis om. De medici betwisten de aantijgingen en overwegen een gang naar de rechter. De maatschap is niet per direct buiten de deur gezet. Om de continuïteit van de zorg te waarborgen, zullen de medici nog een half jaar verbonden zijn aan het ziekenhuis. (NRC)

Onderzoek naar bedreiging Huissen

Huissen. De politie gaat onderzoek doen naar de bedreigingen van raadsleden van de Gelderse gemeente Lingewaard. Dat heeft waarnemend burgemeester Steven de Vreeze gistermiddag bekendgemaakt. Meerdere raadsleden zouden zijn bedreigd door tegenstanders van de aanleg van een trolleybus-tracé tussen Arnhem en Huissen. Om die reden voelden raadsleden zich vorige week donderdag niet vrij te stemmen over een referendum over de bus. De raadsleden besloten gistermiddag tijdens de hervatting van de vorige week geschorste raadsvergadering dat ze het politieonderzoek afwachten en pas daarna een besluit nemen over de omstreden trolley. (NRC) .

Arrestant ‘Zijtaart’ nu verdacht van moord

Den Bosch. Een 32-jarige man die zondag werd opgepakt na een schietpartij bij een kickboksgala in Zijtaart, wordt verdacht van moord en poging tot moord. Dat meldde het Openbaar Ministerie in Den Bosch gisteren. Het zou gaan om Ali D., die dertien jaar geleden betrokken was bij een schietpartij in een roc in Veghel. Bij de schietpartij zondag kwam een 37-jarige man uit Veghel om het leven, zijn 31-jarige broer raakte gewond. De rechter-commissaris bepaalde dat D. twee weken langer mag worden vastgehouden. (Novum)

Klassen basisschool niet veel groter

Den Haag. Op Nederlandse basisscholen zitten gemiddeld 22,8 leerlingen in een klas. Dat is iets meer dan zes jaar geleden, toen de gemiddelde groepsgrootte 22,4 leerlingen was. Dat heeft staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs, VVD) gisteren de Tweede Kamer gemeld. Tussen en binnen scholen bestaan wel grote verschillen. Veel ouders en leraren zijn bezorgd over de grootte van groepen in het basisonderwijs, bleek vorige maand uit een rapport van het ministerie. (Novum)

Pier Scheveningen deels gesloten

Den Haag. Een deel van de pier in Scheveningen is door de gemeente Den Haag gesloten omdat de constructie niet veilig is. De gemeente gaat het Van der Valk-concern, eigenaar van de pier, een brief sturen met de eis het slecht onderhouden deel van de loopbrug op te knappen. Van der Valk kondigde in maart aan de pier te willen verkopen. (Novum)