Kijk en leer: twintig manieren om een domme dood te voorkomen

De Australische metro heeft de passagier hoog zitten, en probeert met een vrolijke boodschap de levensverwachting van metrogebruikers te verlengen. En wel met een catchy educatief liedje waarin twintig domme manieren om te sterven aan bod komen.

Kleurrijke muzikale poppetjes illustreren ieder een domme blunder die met een beetje pech fataal blijkt. Zo is het niet slim om een grizzlybeer met een stok te treiteren, of je geslachtsdelen als aas te gebruiken voor piranha’s. Ook kun je beter geen seriemoordenaar je huis binnenlaten, de nieuwe auto van je drugsdealer met een knuppel bewerken of je helm afdoen in de ruimte.

De tips worden afgewisseld met een strak uitgevoerde groepschoreografie tijdens het refrein met de boodschap: er zijn zoveel manieren om een voortijdige dood te voorkomen. Bottom line: het is net zo vanzelfsprekend om voorzichtig te zijn in de buurt van de metro als het laten van al het bovenstaande.