Israël bombardeerde ook vannacht de Gazastrook

Rook boven Gaza na een Israëlische luchtaanval, gericht op het ministerie Binnenlandse Zaken van Hamas. Foto AFP / Majdi Fathi

De luchtmacht van Israël heeft ook vannacht doelen in de Gazastrook gebombardeerd. Daarbij is naar eigen zeggen het ministerie van Binnenlandse Zaken van Hamas geraakt. Ondertussen is het Israëlische leger opgetrokken naar de grens, klaar voor een grondoffensief.

Of bij de aanvallen van vannacht slachtoffers zijn gevallen, is nog onduidelijk. In het woensdag opnieuw opgelaaide conflict tussen Israël en Hamas kwamen tot nu toe negentien Palestijnen om - militanten, maar ook burgers.

Bij een raketaanval vanuit Gaza vonden gisteren drie Israëliërs de dood. Ook werd Tel Aviv - voor het eerst - getroffen, al vielen daarbij geen slachtoffers.

Het Israëlische leger zegt sinds woensdag ongeveer 450 raketten te hebben afgevuurd, waarbij meer dan 340 doelen geraakt zijn. Ook claimen ze dat hun afweersysteem Iron Dome 130 raketten vanuit de Gazastrook heeft onderschept.

Het geweld laaide woensdagmiddag weer op toen een belangrijke militaire leider van Hamas gedood werd. Israël verklaarde onmiddellijk dat het daarmee terugkeerde naar de ‘liquidatiepolitiek’ waarbij Hamasleiders gericht worden opgezocht en gedood. Ook zei Israël toen al dat het bereid was om Gaza binnen te gaan.

    • Peter Zantingh