Haal eerlijke spullen in huis

Hout en plastic zijn eigenlijk alleen goed te vergelijken als je naar precies dezelfde toepassing kijkt. Bij speelgoed schier onmogelijk. Daarom is er net als bij veel andere milieudilemma’s eigenlijk maar één advies van belang: doe zo lang mogelijk met je spullen. Dus zorg dat de Sint-cadeaus echt wat langer meegaan dan tot de kerstvakantie. Koop spullen die goed in elkaar zitten, zodat een jonger broertje, zusje of ander kind in de familie er nog jaren plezier van kan hebben. Of koop tweedehands – dat is altijd milieuwinst en ook nog eens portemonneevriendelijk. Bij mij in de buurt is Koninginnedag the place to be voor speelgoed; het is één groot ruilfeest voor prima ridderkastelen en fantastische prinsessenjurken. Maar daar heeft u vandaag even niets aan. Overweeg eens een abonnement op de speelotheek, dan heeft uw kind steeds weer verrassend speelgoed. En koopt u houten speelgoed, let dan op het FSC- en het Fair Trade keurmerk. Dan haalt de goede Sint in elk geval eerlijke spullen in huis.

Heeft u ook een vraag? Mail naar groen@nrc.nl of twitter @GroenNRC. Foto’s Thomas Bokeloh