Dek scheurt open

De atmosfeer heeft een paar dagen als het ware op slot gezeten, maar geleidelijk komt er opnieuw beweging in. Dat is een gunstige ontwikkeling, want hierdoor zal de zon zich zaterdag geregeld laten zien. Dat is ongetwijfeld ook tot genoegen van de Sint en zijn Pieten.

Vrijdagavond waait er een matige zuidelijke wind die het laaghangende wolkendek steeds verder openscheurt. Het resultaat is brede opklaringen, die in de nacht naar zaterdag ook het noorden bereiken. Tot mist komt het niet meer en de temperatuur daalt naar 1 tot 4 graden.

Zaterdagochtend laat de zon zich geregeld zien. In de middag komt er vanuit het westen bewolking opzetten, dit op nadering van een storing, maar het blijft nog droog. Bij een matige, aan zee soms vrij krachtige zuidelijke wind, wordt het 8 tot 12 graden.

In de nacht naar zondag wordt de bewolking dikker en valt er enige regen.

Zondagochtend trekt de regen naar het oosten weg en volgen opklaringen vanuit het westen. De wind draait tijdelijk naar noordwest en de middagtemperatuur ligt rond 9 graden.

Maandag keert de rust in de atmosfeer even terug. Het gevolg is een koude nacht met vorst aan de grond en mistbanken. Maandag overdag schijnt de zon geregeld en wordt het 6 tot 10 graden. Daarna steekt er een stevige zuid- tot zuidwestenwind op, die zachte lucht aanvoert. Winterweer is voorlopig dan ook niet in zicht.