Treinverkeer rond Schiphol kort stilgelegd wegens loze brandmelding

SCHIPHOL - Medewerkers van de marechaussee controleren vrijdag op het treinstation van luchthaven Schiphol een trein. In de trein was trein rookontwikkeling ontstaan, vermoedelijk veroorzaakt door vastgelopen remmen. ANP TOUSSAINT KLUITERS
SCHIPHOL - Medewerkers van de marechaussee controleren vrijdag op het treinstation van luchthaven Schiphol een trein. In de trein was trein rookontwikkeling ontstaan, vermoedelijk veroorzaakt door vastgelopen remmen. ANP TOUSSAINT KLUITERS Het treinverkeer rond Schiphol is opnieuw gestremd. Foto ANP / Toussaint Kluiters

Het treinverkeer rond Schiphol is vandaag korte tijd door de brandweer stilgelegd. Een machinist maakte melding van rookontwikkeling in de Schipholtunnel.

De brandweer ging op onderzoek, maar dat heeft niets opgeleverd, meldt een woordvoerder van Prorail. Het treinverkeer wordt weer opgestart.

Het is niet de eerste keer dat er een vals brandalarm is in de tunnel. Begin september werd door machinisten in twee dagen tijd in totaal drie keer melding gemaakt van rook en een brandlucht in de tunnel. Het bleek in alle gevallen loos alarm, maar het treinverkeer rond de luchthaven lag telkens stil.

Extra inspecties in de tunnel leverden niets op. Gisteren was het overigens wel raak. Toen zetten vonken van een remmende trein een hoopje papier in brand.

    • Jeannine Julen