Tips voor Crossing Border, vrijdag

None

Crossing Border is een festival over muziek, film, literatuur en beeldende kunst in Den Haag, Enschede en Antwerpen t/m 18 nov. Zie: crossingborder.nl

Pieter Boskma

De romantische dichter Pieter Boskma heeft de bezwerende voordracht van een ouderwetse predikant. In zijn dit jaar verschenen bundel Mensenhand leunt hij lyrisch op Gorter, vermengd met hedendaags idioom: „Petje af!”

20.30 u, NT-gebouw, Den Haag>

Ben Lerner

De Amerikaanse dichter Ben Lerner werd in deze krant bejubeld om zijn debuutroman Vertrek van station Atocha. Een virtuozeverkenning van taal, identiteit, perspectief

20.40 uur, NT-gebouw, Den Haag

Daughter

Elena Tonra alias Daughter uit Londen heeft een statige folkstem. De minimale bezetting biedt een optimale opbrengst, met broeierig solerende gitaarlijnen die doen denken aan de slaapkamerschoonheid van The XX.

21 u NT-gebouw, Den Haag

Shalom Auslander

Vijf jaar geleden vestigde Shalom Auslander (1970) zijn reputatie met zijn geestige Klaaglied van een voorhuid: „een profane, woedende roman”, volgens deze krant. Onlangs verscheen zijn nieuwe boek Anne Frank leeft en woont op zolder.

21.30 u Schouwburg, Den Haag

Anne Soldaat

Anne Soldaat was onderdeel van de gitaarband Daryll-Ann, speelt in de band van Tim Knol en presenteerde onlangs zijn derde solo-album. Melodisch vernuft, harmonische perfectie en onverbeterlijk gitaarspel.

21.40 u NT-gebouw, Den Haag