SNS schrapt 450 banen extra; 750 in drie jaar

Bank en verzekeraar SNS zal opnieuw banen schrappen om kosten te besparen. Het concern kondigde vandaag aan dat er de komende drie jaar nog eens 450 banen zullen verdwijnen. Dat komt bovenop de reorganisatie die het bedrijf twee weken geleden aankondigde, die 300 banen kost. Dat heeft SNS vandaag bekendgemaakt.

De reorganisatie moet het bedrijf een jaarlijkse kostenbesparing van 275 miljoen euro opleveren. Een woordvoerder van SNS zegt dat het verdwijnen van de 450 banen een optelsom is van allerlei kleine reorganisaties die „intern, bij de medewerkers, al bekend” waren. De 450 banen zullen vooral bij de verzekeringspoot verdwijnen.

SNS Reaal verkeert in financiële problemen door de verliezen bij de vastgoedtak Property Finance, die financieringen voor vastgoed verstrekt. Daardoor heeft het concern geen geld om het restant aan staatssteun af te lossen dat het bedrijf in 2008 ontving. SNS moet nog 565 miljoen euro aflossen voor het einde van volgend jaar.

Om de financiële situatie van het bedrijf te verbeteren onderzoekt SNS met behulp van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs verschillende opties, zoals de verkoop van onderdelen en het oprichten van een bad bank voor de vastgoedtak.

Daarnaast voert het bedrijf reorganisaties door om de kosten te drukken. Bij de bank en verzekeraar werken ongeveer 6.700 mensen.