Schutter kickboksgala verdacht van moord - twee weken langer vast

Politie met speurhonden doet onderzoek bij het dorpshuis aan de Pastoor Clercxstraat in het hart van het plaatsje Brabantse Zijtaart. Foto ANP/Mischa Rapmund

De 32-jarige man die zondag werd opgepakt na een schietpartij bij een kickboksgala in Zijtaart wordt verdacht van moord. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Den Bosch vanmiddag.

Daarnaast luidt de aanklacht dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot moord. Een 37-jarige man uit Veghel kwam daarbij om het leven, zijn 31-jarige broer raakte gewond.

De hoofdverdachte verscheen vandaag voor de rechter-commissaris. Die bepaalde dat hij twee weken langer mag worden vastgehouden, net als twee andere verdachten van 26 en 30 jaar. Die worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Volgens Omroep Brabant was het slachtoffer een kickbokspromotor en zou hij in zijn hoofd zijn geschoten. Zijn broer, die gewond raakte, is ook verdachte in de zaak, maar staat niet meer onder arrest. Hij ligt nog wel in het ziekenhuis.

De 30-jarige verdachte zou Ali D. zijn, die eveneens gewond raakte. D. was dertien jaar geleden betrokken bij een schietpartij in roc De Leijgraaf in Veghel, waarbij hij vijf mensen verwondde. Voor deze eerwraakzaak kreeg D. vijf jaar cel.

Aanleiding voor de schietpartij tijdens het kickboksgala zou een vete zijn tussen een groep Marokkanen en een groep Turken in de Brabantse plaats. De politie liet eerder weten dat aan het schietincident een ruzie voorafging. Er zijn dertig agenten op het onderzoek in de zaak gezet.

    • Annemarie Coevert