Prominente Talibaanleden vrijgelaten door Pakistan

Pakistan hoopt zo vrede met Afghanistan te bevorderen.

Islamabad. Pakistan heeft ingestemd met de vrijlating van enkele vooraanstaande Afghaanse Talibaangevangenen, om zo de vredesbesprekingen met Afghanistan te versoepelen. Dat blijkt uit vredesonderhandelingen in Islamabad. Gehoopt wordt dat de vrijgelaten kopstukken voldoende invloed genieten binnen de Talibaan om de huidige strijders tot vredesonderhandelingen met onder meer Pakistan aan te zetten.

Afghaanse autoriteiten drongen eerder al aan op de vrijlating. Omdat die uitbleef, verdachten de Afghaanse autoriteiten Pakistan ervan de Talibaanleden gevangen te houden om de overhand te hebben in de onderhandelingen. Afghaanse autoriteiten meldden dat de voormalig minister van Justitie Turabi een van de vrijgelaten Talibaanleden is. Reuters