Petraeus getuigt in zaak-Benghazi

De afgetreden CIA-baas David Petraeus getuigt toch in een hoorzitting van het Amerikaanse Congres over Benghazi. Daar moet hij uitleg geven over de rol van de CIA in de aanval op het Amerikaanse consulaat in Libië van 11 september dit jaar. Daarbij kwamen vier Amerikanen om, onder wie de ambassadeur. Volgens de voorzitter van de commissie die ‘Benghazi’ wil onderzoeken is Petraeus kroongetuige in die kwestie. Door zijn aftreden is hij echter niet meer verplicht om te getuigen voor de commissie. Petraeus raakte deze week in opspraak toen een buitenechtelijke affaire aan het licht kwam. Hierdoor moest hij uit zijn functie treden. President Obama zei gisteren dat hij geen bewijs heeft dat door de affaire vertrouwelijke informatie naar buiten is gekomen. De datum van de getuigenis van Petraeus is nog niet bekend. AP