Nog eens 750 banen geschrapt bij SNS Reaal

SNS Reaal schrijft nog wel zwarte cijfers, maar lijdt onder de verliesgevende vastgoedtak. Foto ANP / Koen Suyk

SNS Reaal wil in de komende jaren 750 arbeidsplaatsen extra schrappen. De reorganisatie moet tot en met eind 2015 75 miljoen euro aan kostenbesparingen opleveren. Dit meldt de bank en verzekeraar vandaag tijdens een bijeenkomst voor beleggers.

De bank uit Utrecht herbergt nu ongeveer 6.700 arbeidsplaatsen. Begin oktober meldde SNS al dat er banen op de tocht stonden door een aanscherping van de vier bankmerken van SNS, zonder een exact getal te noemen. In de handelsupdate vorige week sprak SNS over het schrappen van driehonderd banen bij de zakelijke tak van SNS Bank.

De reorganisatie komt bovenop de tweehonderd miljoen euro aan besparingen die het bedrijf sinds 2008 heeft doorgevoerd. SNS ligt hiermee op schema, schrijft persdienst Novum. Tegen de man die SNS Reaal moest hervormen is eerder deze week overigens aangifte van fraude gedaan. Buck Groenhof, die twee weken geleden opstapte als ‘chief restructuring officer’, zou om steekpenningen hebben gevraagd en projecten afromen.

SNS Reaal boekte in het derde kwartaal een winst van 34 miljoen euro, bleek vorige week uit de cijfers. De winst werd flink gedrukt door een afschrijving van 99 miljoen euro op de vastgoedtak. Bij SNS Retail Bank werd een winst gemaakt van 45 miljoen euro.

    • Jules Seegers