Nevel houdt aan

Onder een rug van hoge luchtdruk is het erg rustig weer. Gisteren zagen we niet alleen in eigen land, maar ook in de landen om ons heen, een grillige mengelmoes van zonnige gebieden, en plekken, waar de lage bewolking en mist hardnekkig bleef. Was gisteren de zon bij ons aan de winnende hand, vandaag was het op veel plekken grijs blijven met hardnekkige mist, nevel en lage bewolking. Hoewel er nauwelijks wind staat, blijft het kil. Hier en daar wordt de 5 graden niet gehaald. Daar waar de zon nog even doorbrak, kon het nog 7 of 8 graden worden.

Het nevelige en meest bewolkte weer houdt ook vrijdag aan, al zal er in de loop van de dag wel een matige zuidelijke wind gaan opsteken. Het zicht wordt dan beter en het wolkendek zal wat openscheuren. Na een nacht met temperaturen rond het vriespunt, wordt het overdag tussen 3 en 6 graden, in Limburg wordt het lokaal 9 graden.

Zaterdag is de zuidelijke wind matig, aan zee soms vrij krachtig. Er komen zonnige perioden voor, maar later neemt vanuit het westen de bewolking toe. Het wordt 8 tot 12 graden. De windtoename wordt veroorzaakt door een niet al te actieve storing, die zondag van west naar oost over ons land trekt. Die veroorzaakt wolkenvelden en wat lichte regen. De storing wordt gevolgd door een rugje van hoge luchtdruk, waardoor de rust maandag terugkeert. Bij vrij veel bewolking is het dan vrij zacht, overdag 8 tot 11 graden.