Kortkolom sport

Armstrong verdwijnt uit naam Livestrong

Austin. De stichting Livestrong heeft zich verder gedistantieerd van oprichter Lance Armstrong. Sinds kort heet de organisatie officieel Livestrong Foundation. Hoewel de kankerstichting al langer ‘Livestrong’ heet, luidde de officiële naam ‘Lance Armstrong Foundation’. De oud-wielrenner was al afgetreden als bestuurslid van de stichting, nadat het Amerikaanse antidopingagentschap USADA in een vernietigend rapport het dopingnetwerk rond de zevenvoudig Tourwinnaar had onthuld. The Boss raakte zijn zeven gele truien uit de Tour de France kwijt. (NRC)

Hockeyers R’dam aan kop na zege op A’dam

Rotterdam. De hockeyers van Rotterdam hebben in de mannenhoofdklasse met 2-1 gewonnen van Amsterdam. Bloemendaal versloeg in Wassenaar HGC met 6-1. Rotterdam gaat aan kop met 25 punten, voor Bloemendaal (24), Oranje Zwart (23), Kampong (22) en Amsterdam (19). De vier bovenste clubs plaatsen zich na de reguliere competitie voor de play-offs. (NRC)

Allofs volgt Magath op bij VfL Wolfsburg

Wolfsburg. Klaus Allofs is de nieuwe technisch directeur van VfL Wolfsburg. Dat maakte de Duitse voetbalclub gisteren bekend. De 55-jarige oud-international bekleedde die functie tot gisteren bij Werder Bremen. Allofs is opvolger van Felix Magath die vorige maand werd ontslagen als trainer én technisch directeur. (Novum).

Garrido volgt Leekens op bij Club Brugge

Brugge. De Spanjaard Juan Carlos Garrido is de nieuwe trainer van voetbalclub Club Brugge. Hij is de opvolger van ontslagen Georges Leekens. De 43-jarige Garrido leidde Villarreal in 2011 naar de vierde plaats in de Primera Division en bereikte dat jaar met dezelfde Spaanse provincieclub de halve finale van de Europa League. (NRC)

Twente mist doelman Mihaylov rest van jaar

Enschede. FC Twente kan tot de winterstop niet beschikken over Nikolay Mihaylov. De 24-jarige doelman heeft deze week op de training van het nationale team van Bulgarije zijn knie verdraaid. De 42-jarige reservekeeper Sander Boschker zal hem vervangen. (Novum)

Voetballer Alves (37) uit Brazilië overleden

Berlijn. Oud-voetballer Alex Alves is gisteren op 37-jarige leeftijd aan leukemie overleden. Dat meldt zijn voormalige werkgever Hertha BSC op de website van de club. Alves werd de laatste maanden behandeld in zijn geboorteland Brazilië. (NRC)

Kamminga (inline) op langebaan voor Liga

Rotterdam. Manon Kamminga rijdt dit schaatsseizoen haar langebaanwedstrijden voor Team Liga. De ploeg van coach Marianne Timmer legde de wereldkampioene inline skaten gisteren vast. Ze rijdt ook marathons. (NRC)