ING sluit veertig kantoren in België

Met de ingreep sluit ING vijf procent van alle kantoren in België. Foto ANP / Toussaint Kluiters

ING wil in België veertig van de 773 kantoren sluiten. Dat bevestigt ING België na berichtgeving hierover in de Belgische krant De Tijd. De filialen moeten in de komende twee jaar worden gesloten. De sluiting heeft geen verband met het bericht vorige week dat ING Groep duizenden banen gaat schrappen.

Volgens een zegsvrouw van ING België worden de filialen samengevoegd met andere dichtbij gelegen kantoren. De Tijd schrijft dat het om vestigingen in Brussel en Wallonië gaat, wat zou betekenen dat Vlaanderen gespaard wordt. Het nieuws werd vandaag onder embargo aan de vakbonden doorgespeeld, maar lekte al gauw uit. Donderdag zou de bekendmaking eigenlijk pas plaatsvinden.

Reden voor de sluiting is dat steeds meer cliënten bankzaken online afhandelen waardoor er te weinig klanten aan de balie komen en ook zouden sommige kantoren te dicht bij elkaar liggen. Ook de marktomstandigheden spelen een rol. Of en hoeveel banen er verdwijnen door de sluitingen is nog niet bekend.

ING Groep kondigde vorige week aan in totaal 2.350 banen te schrappen bij de Nederlandse verzekeringstak Nationale Nederlanden en bij de internationale zakenbank.

ING wil op dit moment geen verdere mededelingen doen over de reorganisatieplannen.

    • Jules Seegers