En verder

Tom Gidley

De Britse kunstenaar Tom Gidley (Birmingham, 1968), exposeert bij galerie Diana Stigter schilderijen vergezeld van keramiek onder de titel The Abundant Throat; de schilderijen zijn figuratief, vaak doorwerkingen van bekende beelden, zoals Ford Madox Browns Pre-Raphaëlitische werk The Last of England(1855), de keramiek lijkt juist abstract.

T/m 8 dec. in galerie Diana Stigter, Elandsstraat 90, Amsterdam. Wo t/m vr 11-18, za 13-18u. Inl: dianastigter.nl

Marc Bijl

Marc Bijl (1970) exposeert niet alleen in het Groninger Museum (t/m 1 april 2013) maar ook in Upstream Gallery in Amsterdam nieuw werk. Geen Urban Gothic maar Light and Shadow, met onder andere op Rothko en Mondriaan geïnspireerde schilderijen.

T/m 24 nov. in Upstream Gallery, Van Ostadestraat 294, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u. Inl. upstreamgallery.nl

Marc Mulders

Marc Mulders (Tilburg, 1958) verruilde twee jaar geleden de stad, zijn geboorteplaats Tilburg, voor het platteland, een boerderij op landgoed De Baest, en dat heeft zijn weerslag op zijn werk, nu hij bloemen niet meer zijn atelier binnen hoeft te halen maar overal om zich heen ziet: de natuur is zijn buitenatelier geworden. Mulders exposeert schilderijen, beelden, glaswerk en maskers bij galerie Borzo.

Persian garden. T/m 8 dec. bij galerie Borzo, Keizersgracht 516, Amsterdam. Wo t/m za 13-17u. Inl. borzo.com

Jaap van den Ende

In Delft worden nieuwe landschapsschilderijen getoond van de moderne Delftse meester Jaap van den Ende (Delft, 1944) onder de titel Lagen. De galerie exposeert ook schapenkoppen en sculpturen van Michel Sauer (Neustadt, 1949).

T/m 16 dec. in galerie de Zaal, Koornmarkt 4, Delft. Do t/m za 12-17u, zo 14-17u. Tijdens de PAN gesloten. Inl. dezaal.nl