Directeur Ajax stapt op

Het vertrek van Henri van der Aat komt niet onverwacht.

Rotterdam. Henri van der Aat stapt uit de directie van Ajax. Dat meldde de club gisteren. Van der Aat werkte de laatste jaren als commercieel directeur bij Ajax. Samen met Jeroen Slop (financieel) en Marc Overmars (voetbalzaken) vormde Van der Aat de directie. Formeel blijft hij tot 1 januari in dienst. Het vertrek van Van der Aat hing al een tijd in de lucht. Als directielid steunde hij vorig jaar de aanstelling van Louis van Gaal als algemeen directeur, die buiten medeweten van Johan Cruijff werd gepolst. Nadat Cruijff de machtsstrijd binnen Ajax had gewonnen, moesten onder anderen alle leden van de raad van commissarissen van de club al het veld ruimen. Edwin van der Sar is de beoogde nieuwe algemeen directeur. Novum