De vertaalwedstrijd

Op deze pagina’s vindt u de opgaven (gedichten, proza, liedteksten) voor de vertaalwedstrijd die het Prins Bernhard Cultuurfonds samen met NRC Handelsblad organiseert.

De vertaalwedstrijd is onderdeel van Nederland Vertaalt, een landelijke manifestatie om het belang van goed vertalen te benadrukken, die het Prins Bernhard Cultuurfonds voor het derde jaar organiseert.

Nederland Vertaalt bestaat uit drie onderdelen; naast de vertaalwedstrijd in deze krant, is er ook een vertaalprijsvraag voor scholieren en een vertaalmiddag met workshops en de uitreiking aan Reina Dokter van de Martinus Nijhoff Vertaalprijs op zondag 24 maart 2013 in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Deelnemers aan de vertaalwedstrijd kunnen de vertaalworkshops op 24 maart 2013 volgen onder leiding van een deskundige jury. Wedstrijd en workshops gaan over het vertalen uit het Engels, Duits, Frans en Kroatisch, Bosnisch en Servisch naar het Nederlands, en vertalen uit het Nederlands naar het Engels.