Davis geblesseerd in Thialf

De Amerikaanse schaatser Shani Davis heeft in de aanloop naar de wereldbekerwedstrijden dit weekend in Thialf een spierscheuring in zijn lies opgelopen. De tweevoudig olympisch kampioen is bij een Nederlandse fysiotherapeut in behandeling om in Heerenveen de 1.500 meter te kunnen rijden.

‘Na MRI is duidelijk geworden dat Shani een spierscheurtje heeft in de liesstreek. Wereldbeker Hveen komt te vroeg om 100% voluit te gaan’, twitterde zijn Nederlandse coach Ingrid Paul gisteravond.

Davis werd vanmorgen in diverse dagbladen geciteerd. „Ik heb niet dat hele stuk gereisd om langs de kant te zitten. Maar ik moet voorzichtig zijn. Als er maar iets verkeerd gaat, wordt die spierscheuring erger en dan is mijn hele seizoen verknald”, zei de olympisch kampioen van 2006 en 2010.

De dertigjarige Davis, in zijn negenjarige langebaanloopbaan ook wereldkampioen sprint (2009) en twee keer wereldkampioen allround (2005 en 2006), was dit winterseizoen goed begonnen. Hij behaalde dit najaar Amerikaanse schaatstitels in scherpe tijden op zijn favoriete afstanden: de 1.000 en .500 meter.