Correcties en aanvullingen

Californië telt 729 ter dood veroordeelden

In een inzet bij het artikel Republikeinen betalen prijs voor extreme posities (7 november, pagina 7) staat dat er 72 ter dood veroordeelden zijn in Californië. Dit moet zijn: 729. Het voorstel om de doodstraf in Californië af te schaffen, is niet aangenomen. Ruim 45 procent van de mensen stemde voor, ruim 54 procent tegen.

Sidney van den Bergh

In het artikel Superhuman (12 november, pagina 3) staat dat Jack de Vries de eerste Nederlandse bewindspersoon is die aftrad na overspel. Dit is niet juist. In 1959 moest Sidney van den Bergh aftreden als minister van Defensie, vanwege zijn relatie met een nog niet gescheiden vrouw.

Oudshoorn sprak niet zelf met Karakus

In het artikel Stadsbestuur wist van onveilig internaat R’dam (13 november, pagina 3) staat dat oud-voorzitter Dagmar Oudshoorn van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord meerdere malen heeft gesproken met wethouder Karakus over illegale moskee-internaten. Dit is niet juist. Niet zijzelf, maar medebestuurders en ambtenaren in de deelgemeente voerden deze gesprekken.