Bijna drie keer zoveel verkeersboetes op de A2

UTRECHT - Luchtfoto's A2 ivm trajectcontrole ANP JERRY LAMPEN
UTRECHT - Luchtfoto's A2 ivm trajectcontrole ANP JERRY LAMPEN Trajectcontrole op de A2. Foto ANP / Jerry Lampen

De politie heeft bij de trajectcontrole op de A2 in het derde kwartaal 186.000 boetes uitgedeeld. Dat is bijna drie keer zoveel als het kwartaal ervoor, meldt RTL Nieuws. Het totale boetebedrag is ruim 13,5 miljoen euro.

Het gaat om de controles op het nieuwe stuk vijfbaanssnelweg tussen Utrecht en Amsterdam. De nieuwe brede weg nodigt uit tot flink doorrijden, maar de maximumsnelheid is daar echter maar 100 kilometer per uur.

In het derde kwartaal zijn in het hele land ongeveer een half miljoen meer verkeersboetes uitgeschreven dan in het tweede kwartaal. Vooral het aantal boetes voor snelheidsovertredingen en het rijden door rood licht nam de afgelopen maanden toe topt 63.000 boetes. Het totale aantal boetes over dit jaar, tot nu toe zeven miljoen, blijft nog wel licht achter (3 procent) bij vorig jaar.

De stijging van het aantal boetes voor te hard rijden komt deels voor rekening van hardrijders bij trajectcontroles. Het aantal opgelegde bekeuringen steeg daar met 172.626 naar 473.755, onder andere als gevolg van de ingebruikname van het nieuwe trajectcontrolesysteem op de A2.