Atlete met medaille blijkt een man

De Indiase Pinki Pramanik wordt ook beschuldigd van verkrachting.

Calcutta. Een atleet uit India moet mogelijk een gouden plak, in 2006 gewonnen tijdens de Aziatische Spelen op de estafette bij de vrouwen, inleveren omdat blijkt dat hij een man is. Het geslacht van Pinki Pramanik kwam aan het licht nadat de vriendin van de sprinter maandag tegenover de politie had verteld dat ze door hem was verkracht. De Indiase autoriteiten stelden daarop een onderzoek in naar de 26-jarige Pramanik. Volgens de partner van de atleet had Pramanik beloofd met haar te trouwen, maar kwam hij daar kort voor het huwelijk op terug. Uit tests door een achtkoppig medisch team is gebleken dat hij genetisch gezien een man is. Pramanik ontkent de aantijgingen en spreekt van een „groot complot”. AP