Agenda muziek

Liane Le Havas performing for Radio 1's Zane Lowe show at Maida Vale studio 4 on Tuesday 3 July 2012. Photo by Richard Stonehouse/BBC Richard Stonehouse/BBC

Django Django

De band Django Django uit het Schotse Edinburgh bestaat uit vier voormalige kunstenaars. Begin dit jaar verscheen hun titelloze debuut-cd en dat leverde juichende recensies op. De mannen maken muziek met ritmische en melodische popsongs, in de psychedelische poptraditie van vroege Pink Floyd maar met vet pulserende synthesizers.

18 november, 19. 30 uur. Melkweg, Amsterdam. www.djangodjango.co.uk

John Cage

Zaterdag 17 november speelt pianist Ralph van Raat de complete Sonatas and Interludes van avant-gardecomponist John Cage.

Om een uniek, percussief geluid te bereiken gebruikt Cage voorzichtig tussen de pianosnaren geplaatste boutjes en moertjes. Het is het meesterwerk waar Cage eind jaren ’40 internationaal mee doorbrak. Voor en na het concert is er een randprogramma met optredens en dj’s.

17 november, 19 uur. Muziekgebouw, Amsterdam. www.muziekgebouw.nl

Lianne La Havas

De Londense Lianne La Havas werd eerder in deze krant bejubeld. Ze is een kleine, delicate soulparel met oprechte liedjes die bulken van romantiek en liefdesverdriet. Modebewust, getooid met scheve hoge knot en gehuld in modern-Victoriaanse jurkjes, componeert ze op gitaar elegant langs verschillende genres als jazz, folk, soul en pop.

11 november, 20.30 uur, Paradiso, Amsterdam & 24 november, 19.45 uur, De Effenaar, Eindhoven.