Agenda Internationaal

A - Acquisitions Récentes - Nils Nova Vera/Liz, Collection Fotomuseum Winterthur © Nils Nova
A - Acquisitions Récentes - Nils Nova Vera/Liz, Collection Fotomuseum Winterthur © Nils Nova

Paris Photo

In het Grand Palais in Parijs wordt deze week weer de beroemde fotobeurs Paris Photo gehouden. Meer dan honderd internationale galeries en uitgevers presenteren een panorama van de mooiste voorbeelden van de fotografische expressie uit de 19e eeuw tot heden.

15 t/m 18 november. Grand Palais, Parijs www.parisphoto.com

Sinister Pop

Met tentoonstelling Sinister Pop laat het Whitney Museum de donkere kant van zijn Pop Artcollectie zien. Met werken over onderwerpen die in de jaren zestig dominant aanwezig waren, zoals commercialisering, consumentisme, discriminatie, vrouwenrechten en de effecten van de oorlog in Vietnam.

15 november 2012 t/m maart 2013. Whitney Museum, New York. www.whitney.org

Sciencefiction

Het Musée Des Arts Contemporains in het Belgische Hornu bestaat tien jaar. Dat jubileum wordt gevierd met een tentoonstelling die de banden tussen de schone kunsten en de sciencefiction wil verkennen. Met werk van moderne kunstenaars over wetenschappelijke onderwerpen, maar zij speculeren ook over de vierde dimensie. Postmoderne kunstenaars herinterpreteren volksmythen als Superman.

18 november 2012 t/m 17 februari 2013. Musée Des Arts Contemporains, Hornu. www.mac-s.be

One on One

Alleen met een kunstwerk zonder afleiding. Dat is het idee achter de tentoonstelling One on One. De expositieruimtes zijn daarom zo ontworpen dat ze maar voor één persoon tegelijk toegankelijk zijn.

18 november 2012 t/m 20 januari 2013. KW Berlijn. www.kw-berlin.de