Rob Wijnberg vertrekt definitief bij NRC, Jannetje Koelewijn komt terug

Rob Wijnberg vertrekt bij NRC Handelsblad en nrc.next. De voormalige hoofdredacteur van ochtendkrant nrc.next maakt geen gebruik van de uitnodiging van de hoofdredactie „om meer dan ooit een vooraanstaande pen van de krant te zijn”. Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC Media, betreurt de beslissing van Wijnberg.

Eind september maakte Vandermeersch het vertrek van Wijnberg bekend. Die kon zich niet vinden in de nieuwe koers die nrc.next moet gaan volgen. De krant moet urgenter worden en moet zich meer richten op het nieuws. Volgens Vandermeersch was de ochtendkrant te ver afgedreven van NRC Handelsblad.

Wijnberg wil zich nu verder ontwikkelen als ‘journalistiek pionier’, voor zichzelf beginnen en een nieuwe ‘digitale krant van de toekomst’ uitbouwen. De hoofdredactie sluit niet uit dat NRC Media en Wijnberg daarbij in de toekomst zullen gaan samenwerken.

Gisteren werd ook bekend dat verslaggever Jannetje Koelewijn besloten heeft NRC Handelsblad alsnog niet te verlaten. Koelewijn kondigde begin oktober haar ontslag aan. Reden hiervoor was de in haar ogen aanhoudende kritiek op haar verslag vanuit Oostenrijk van het skiongeluk van prins Friso in februari van dit jaar. De hoofdredactie is verheugd dat Jannetje Koelewijn blijft. NRC