kijktips

The Forbidden Kingdom (Rob Minkoff, 2008, VS/CHN).

Vechtclown Jackie Chan en de immer stoïcijnse Jet Li begeleiden de Amerikaanse Jason (Michael Angarano) op zijn mysterieus-mystieke tocht naar de Apenkoning om hem zijn vechtstaf terug te bezorgen. Of wat je verder maar voor flinterdun verhaaltje als aanleiding nodig hebt voor een fijne crossover kungfufilm voor een westers publiek. De 54-jarige Chan deed nog steeds al zijn stunts zelf. RTL7, 20.30-22.35u.

The Vanishing (George Sluizer, 1993, VS).

Verdienstelijke Hollywood-remake van Sluizers art-houseklassieker Spoorloos (1988) draagt de basiskenmerken van een Amerikaanse mainstream-film: meer actie en minder reflectie dan het origineel. Met Sandra Bullock in Johanna ter Steeges tot edelfiguratie teruggebrachte rol van verdwenen vrouw, Jeff Bridges als moordenaar en Kiefer Sutherland als zoekende man. RTL8, 20.30-22.45u.

Informatief

Métronome.

Eerste twee delen van vierdelige docudramaserie over de mysteries, legendes en geschiedenis van Frankrijk, verteld aan de hand van de namen van Parijse Métrostations. De maker is Lorànt Deutsch, auteur van het gelijknamige boek waarvan meer dan 2 miljoen exemplaren zijn verkocht. TV5, 21.00-23.00u.

Inside IDFA

. Daphne Bunskoek praat met John Appel, maker van IDFA’s openingsfilm Wrong Time Wrong Place, een documentaire over de nietigheid van het leven en de rol die toeval daarin speelt. Uitgangspunt daarbij was de moordpartij in Noorwegen door Breivik in juli 2011. Ned.2, 23.00-23.45u.

Sport

Voetbal: Nederland-Duitsland.

Verslag van de oefeninterland in Amsterdam. De wedstrijd begint om 20.30u. SBS6, 19.35-22.30u.