Een van de verdachten schietpartij kickboksgala vrijgelaten

VEGHEL - Politie met speurhonden doet onderzoek bij het dorpshuis aan de Pastoor Clercxstraat in het hart van het plaatsje Brabantse Zijtaart. Bij een kickboksgala in het dorp vond eerder op de avond een schietpartij plaats. ANP MISCHA RAPMUND Politie met speurhonden doet onderzoek bij het dorpshuis aan de Pastoor Clercxstraat in het hart van het plaatsje Brabantse Zijtaart na de schietpartij. Foto ANP / Mischa Rapmund

Een van de vier verdachten die is opgepakt voor de fatale schietpartij zondagavond tijdens een vechtsportgala in Zijtaart staat niet meer onder arrest. Bij het kickboksgala kwam een man uit Veghel om het leven. De vrijgelaten man blijft nog wel verdachte in de zaak, meldt Novum.

De vrijgelaten verdachte betreft een 31-jarige man uit Veghel die in het ziekenhuis lag onder bewaking wegens zijn aanhouding. De man zou volgens omroep Brabant de broer zijn van het dodelijke slachtoffer, een kickbokspromotor, die in zijn hoofd werd geschoten. De broer zou in zijn rug zijn geschoten. De andere verdachten van 26, 30 en 32 jaar moeten morgen voor de rechter-commissaris verschijnen wegens hun mogelijke betrokkenheid bij de gebeurtenis in de Brabantse plaats.

Aanleiding voor de schietpartij tijdens het kickboksgala zou een vete zijn tussen een groep Marokkanen en een groep Turken in de Brabantse plaats. De politie liet eerder weten dat aan het schietincident een ruzie voorafging. De politie, die dertig man op de zaak heeft gezet, is ondertussen op zoek naar een Mercedes waarvan de bestuurder de 32-jarige verdachte vlak na het incident een lift gaf. In de auto zouden een man van ongeveer zestig jaar en jongen van ongeveer zestien jaar hebben gezeten. De politie vraagt toeschouwers van het evenement foto’s en filmopnames van het gala op te sturen.

De dertig-jarige verdachte in de zaak, Ali D., raakte eveneens gewond. D. was dertien jaar geleden betrokken bij een schietpartij op een school De Leijgraaf in Veghel, waarbij hij vijf mensen verwondde. Voor deze ‘eerwraakzaak’ kreeg hij vijf jaar cel.

    • Anouk Eigenraam