Een pitbull die je kunt vertrouwen

In de rubriek Pitch krijgen lezers die een nieuwe baan zoeken de kans zichzelf te pitchen. Promoot jezelf in 250 woorden.

Kandidaat

Naam: Marie-Louise Tenback (44)

Was: Sales- en productmanager bij een internationaal medisch bedrijf

Wil een baan als: Sales- en productmanager bij internationaal bedrijf

Werkloos sinds: September 2012

Salariseis: Tussen de 5.000 en 6.000 euro bruto per maand

Pogingen om werk te vinden: „De afgelopen maanden was ik nog druk met het afronden van mijn opleiding Nima Marketing A en B.”

Pitch

„Ik ben geboren in Denemarken, opgegroeid in Frankrijk en met studies in Amerika, Engeland en Duitsland ben ik dus internationaal georiënteerd. Zestien jaar geleden kwam ik voor de liefde naar Nederland. De afgelopen jaren werkte ik hier als sales- en productmanager voor een Zweedse producent van radiologische software. Daar was ik onder andere verantwoordelijk voor de introductie van een nieuw product.

„Helaas is mijn baan gesneuveld door de crisis. Graag wil ik weer een functie in een multinationaal bedrijf. Hoewel ik veel ervaring heb als sales- en productmanager in de farmaceutische industrie, kan ik ook in een andere sector werken. Zo deed ik in het verleden bijvoorbeeld de marketing van een automerk en een hotel.

„Een pitbull word ik wel eens genoemd, omdat ik zo vasthoudend ben. Maar tegelijkertijd vinden mensen het leuk om van mij over de nieuwe ontwikkelingen in hun vak te horen. Ze zien mij als integer en enthousiast; een gesprekspartner in wie men vertrouwen stelt.

„Ik vind het belangrijk om zelf in het product te geloven. Zelf ben ik bijvoorbeeld heel sportief en geïnteresseerd in gezondheid. De marketing van een sigarettenmerk zou me daarom misschien minder goed liggen.

„Met de opleiding die ik nu volg, Nima Marketing B, verwerf ik veel nieuwe kennis. Voor mijn scriptie onderzoek ik de mogelijkheid om het landelijk borstkankeronderzoek te combineren met de opsporing naar botontkalking. Verder werk ik vrijwillig als regiocoördinator van de organisatie Make-A-Wish. Daar stuur ik zo’n twintig mensen aan om wensen te vervullen van kinderen met een levensbedreigende ziekte.”

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je jezelf graag pitchen? Of heb jij misschien de ideale baan voor Marie-Louise Tenback? Mail naar werk@nrc.nl