Doelpuntloos gelijkspel Nederland en Duitsland in gezapig duel

Daryl Janmaat tijdens Nederland - Duitsland, met op de achtergrond Klaas Jan Huntelaar. Foto AFP / Patrik Stollarz

Oranje heeft vanavond in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland met 0-0 gelijkgespeeld. In de eerste helft was Duitsland de bovenliggende partij, na rust kreeg Oranje de beste kansen om een doelpuntloos gelijkspel te voorkomen.

Nederland en Duitsland stonden al voor de derde keer in twaalf maanden tegenover elkaar en dat leek niet inspirerend te werken. De enerverende momenten voor een van beide doelen waren in de eerste helft op de vingers van één hand te tellen en kwamen vooral van Duitsland. John Heitinga wist met attent optreden zowel Mario Götze als Ilkay Gündogan van scoren af te houden.

De enige Nederlandse kans in de eerste helft kwam op naam van Arjen Robben. Hij omspeelde doelman Manuel Neuer, maar de hoek was vervolgens te lastig geworden om te kunnen scoren.

Oranje blijft in tweede helft eenvoudig op de been

Met drie verse krachten bleef Oranje in de tweede helft verdedigend eenvoudig op de been. Aanvallend gezien bleef het echter pover. Spits Dirk Kuyt produceerde geen enkel schot op doel. Wel bood hij na een fraaie combinatie Daryl Janmaat de kans om te scoren. De Feyenoorder zag zijn schot echter gekeerd worden door Neuer.

Voor de Nederlandse spelers van Schalke 04 was het een vervelende avond. Huntelaar zat tegen de verwachting in de hele avond op de bank. Ibrahim Afellay viel na een uur spelen uit met een blessure, waarvan de ernst nog onduidelijk is.

Twee spelers maakten woensdag in de Arena hun debuut voor Oranje. Doelman Kenneth Vermeer stond in de basis. Marco van Ginkel mocht invallen voor Afellay.

Bovenstaand wedstrijdverslag komt van persbureau Novum.

    • Pim van den Dool