De trailer: World War Z

None

De opnames van de dure zombierampenfilm World War Z kende nogal wat problemen, die een uitgestelde releasedatum nodig maakte. Maar aan de spannende trailer zie je dat niet af. In de trailer is geen zombie te zien (altijd verstandig: hou het gevaar buiten beeld, want dat is pas echt eng). Wel: familieman Brad Pitt die met zijn gezinnetje in een apocalyptisch doemscenario terechtkomt, waarbij de hele wereld op het spel staat. Instortende gebouwen, hysterische massa’s die elkaar vertrappen, angstige kinderen. Alleen held Pitt heeft misschien een antwoord op de zombieplaag,maar dan moet hij wel zijn gezin onbeschermd achterlaten. De conduitestaat van regisseur Marc Forster (Quantum of Solace) op actiegebied is niet veelbelovend, maar dit ziet er goed uit. Verwacht: juni 2013. (PdB)