buzz

(FILES) In this file picture taken on August 19, 2012 Wikileaks founder Julian Assange gives a thumbs up to the media and his supporters from the balcony of the Ecuadorian Embassy in London . Julian Assange praised the "courage" shown by the South American nation's president for granting him asylum. WikiLeaks founder Julian Assange on November 7, 2012 described re-elected President Barack Obama as a "wolf in sheep's clothing" and said he expected the US government to keep attacking the anti-secrecy website. Speaking to AFP by telephone from Ecuador's London embassy, where he sought asylum in June in a bid to avoid extradition to Sweden over sex crime AFP PHOTO / CARL COURT AFP

Julian Assange als nobele, maar paranoïde filmheld

Acteur Benedict Cumberbatch gaat Julian Assange spelen in een film over WikiLeaks, die gemaakt zal worden voor filmstudio DreamWorks. Hij krijgt gezelschap van James McAvoy, die Daniel Domscheit-Berg speelt. Domscheit-Berg was een medewerker van WikiLeaks die ruzie kreeg met de controversiële Assange en in 2000 met hem brak. Hij is ook de schrijver van Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World’s Most Dangerous Website; een van de boeken waarop de film is gebaseerd. Volgens vakblad Variety zal Assange worden geportretteerd als „een nobele strijder die uiteindelijk dronken raakt van zijn macht en in toenemende mate paranoïde wordt en geobsedeerd raakt door het winnen van de ‘war of information’”.

Jurk Judy Garland geveild

De jurk die Judy Garland droeg in The Wizard of Oz (1939) is op een veiling in Los Angeles verkocht voor 480.000 dollar. De koper bleef anoniem. Tijdens de veiling werd ook een groene jurk van Julie Andrews uit The Sound of Music voor 38.400 dollar verkocht, alsmede en een coureursjasje van Steve McQueen voor 50.000 dollar. De paarse wollen rok van Marilyn Monroe uit River of No Return (1954) leverde eveneens 50.000 dollar op.

Arndt schrijft Star Wars

Scenarioschrijver Michael Arndt zal de nieuwe Star Wars-trilogie gaan schrijven. De nieuwe reeks werd vorige week aangekondigd door filmstudio Disney, die voor de rechten miljarden betaalde aan de bedenker van de reeks, George Lucas. Arndt was onder meer verantwoordelijk voor de scenario’s voor Little Miss Sunshine en Toy Story 3. Hij heeft al een uitgebreide samenvatting van de drie nieuwe delen ingeleverd. Acteur Harrison Ford heeft belangstelling voor een reprise van zijn rol als Han Solo. Aan de Star Wars-plannen is nog geen regisseur verbonden.

Holmes op Broadway

Actrice Katie Holmes, onlangs gescheiden van megaster Tom Cruise, maakt haar debuut op Broadway. Ze zal te zien zijn in het stuk Dead Accounts , over een jonge vrouw die worstelt met de erfenis van haar katholieke opvoeding. De première is op 27 november. Holmes hoopt dat het publiek zal komen om haar te zien acteren en niet alleen vanwege haar beroemdheid.

Meubels van Brad Pitt

Brad Pitt klust bij als meubelontwerper. Volgende week wordt zijn eerste collectie onthuld, die hij heeft ontworpen in samenwerking met meubelmaker Frank Pollaro. De collectie bestaat uit verschillende tafels en stoelen, een tweepersoonsbad en een kolossaal bed. Pitt ontleent inspiratie aan onder meer de Arts and Crafts Movement, Bauhaus en lampen van Tiffany.

Kenneth Branagh ridder

Acteur en regisseur Kenneth Branagh is geridderd door de Britse koningin Elizabeth. Actrice Kate Winslet gaat voortaan door het leven als Commander of the British Empire. Branagh moet aangesproken worden met Sir Kenneth.

Frans geld voor Van Geffen

Het tweede deel van de vinex-trilogie van regisseur Marco van Geffen, In jouw naam, krijgt subsidie van het prestigieuze Franse fonds Cinema du Monde. De hoofdrollen in de tweede speelfilm van Marco van Geffen worden vertolkt door Barry Atsma en Lotte Verbeek. De film is een van de veertien internationale projecten, en het enige Nederlandse project, die subsidie ontvangen van Cinema du Monde in Frankrijk. Het toe te kennen bedrag bedrag is 80.000 euro. Eerder kreeg Van Geffen een uitnodiging om zijn filmplan in Cannes te komen presenteren en uit te werken.

Het diner

van start

Jacob Derwig, Thekla Reuten, Daan Schuurmans en Kim van Kooten spelen de hoofdrollen in de Eyeworks-film Het diner, naar de gelijknamige bestseller van Herman Koch. De opnamen zijn vorige week begonnen. Jacob Derwig en Thekla Reuten spelen de personages Paul en Claire Lohman. Paul is een mislukte geschiedenisleraar die zijn hele ziel en zaligheid in zijn gezin heeft gelegd en wordt geconfronteerd met de kwetsbaarheid van zijn geluk. Daan Schuurmans vormt met Kim van Kooten het paar Serge en Babette Lohman. Serge, de broer van Paul, is een politicus die in de race is voor het minister-presidentschap van Nederland.