De besmettelijkheid van vetzucht

Nicholas Christakis, internist en socioloog aan Harvard, is op zoek naar mogelijke ‘sociale besmettelijkheid’ van vetzucht. Rosalind Picard, hoogleraar Media Arts and Sciences aan het MIT, helpt autisten emoties van anderen te leren lezen. Beide treden op in Cambridge Nights, een interviewserie van César Hidalgo, een natuurkundige aan het Massachusetts Institute of Technology. Hidalgo heeft

Nicholas Christakis, internist en socioloog aan Harvard, is op zoek naar mogelijke ‘sociale besmettelijkheid’ van vetzucht. Rosalind Picard, hoogleraar Media Arts and Sciences aan het MIT, helpt autisten emoties van anderen te leren lezen. Beide treden op in Cambridge Nights, een interviewserie van César Hidalgo, een natuurkundige aan het Massachusetts Institute of Technology. Hidalgo heeft vorig seizoen acht prominente onderzoekers uit de regio geïnterviewd en is dit najaar begonnen aan een tweede serie.

    • Herbert Blankesteijn