Uitgelicht

Film

Honig (Semih Kaplanoglu, 2010, TR/D) De kleine Yusuf woont met zijn ouders in een afgelegen bergdorpje in de buurt van de Zwarte Zee. Zijn vader Yakup is imker. Diep in het woud hangt hij zijn korven in de toppen van de hoogste bomen. Yusuf is dol op hem en doet niets liever dan met hem mee te gaan het bos in om daar de geheimen van het woud te leren kennen. Beetje bij beetje raakt hij hier het stotteren kwijt dat hem op school tot buitenstaander maakt. Maar met de bijenvolken gaat het steeds slechter: een voor een sterven ze uit. Arte, 20.15-22.00u.

Veronica Guerin (Joel Schumacher, 2003, VS/EIR/GB). Reconstructie van de laatste twee jaar van het leven van de Ierse journaliste Veronica Guerin (Cate Blanchett), die onthullende artikelen schreef over de drugsmaffia in Dublin en die in 1996 werd vermoord. BBC 1, 00.35-02.10u.

Informatief

Weapons That Changed The World. Serie waarin oudere jongens met vuurwapens mogen spelen, met als excuus het demonstreren van geavanceerde techniek of industrieel erfgoed. Vanavond is Wil Willis in Fort Sill, Oklahoma, waar de Amerikaanse artillerie traint. Hij mag er lekker knallen met een M777 houwitser. Het geschut vuurt door GPS geleide projectielen minstens 40 kilometer ver en raakt doel met een afwijking van hoogstens 5 meter. Discovery Channel, 22.00-23.00u.

Abenteuer Forschung: Feuer aus der Tiefe – Im Griff der Höllenmaschine. Bijna elke seconde beeft de aarde; elke dag vinden er vijftig grotere aardbevingen en een dozijn vulkaanuitbarstingen plaats. Harald Lesch is reisleider op weg naar het middelpunt van de aarde en naar plekken op aarde waar onderaardse activiteiten zichtbaar zijn: IJsland, het lavameer in de krater van de Nyriagongo in Congo en de Mid-Atlantische Rug, epicentrum van vele aardbevingen. ZDF, 23.00-23.30u.

Panorama: The Mind Reader - Unlocking My Voice. Reportage over revolutionaire pogingen om te communiceren met comapatiënten. Iemand die al meer dan tien jaar in vegetatieve toestand verkeert, blijkt door middel van een hersenscanner in staat om een serie vragen te beantwoorden. BBC 1, 23.35-00.35u.

Drama

Amoureuse. Onder de ogen van de journaliste die hem interviewt wordt een ex-terrorist vermoord. Het onderzoek naar de moord wordt geleid door een man waar zij verliefd op wordt. Ze heeft daardoor niet in de gaten dat ze door hem wordt gemanipuleerd. TV5, 21.00-22.30u.

The Paradise. Slotaflevering van Brits kostuumdrama dat gebaseerd is op Émile Zola’s profetische roman Au Bonheur des Dames uit 1883. De dag van zijn huwelijk nadert, maar Moray blijft wijfelen: moet hij kiezen voor het geld of voor de liefde?BBC 1, 22.00-23.00u.