Recordcijfers voor nieuwe Bondfilm

Skyfall de nieuwste James Bond-film, is hard op weg om alle records te breken. De film met Daniel Craig als geheim agent 007 was dit weekeinde opnieuw de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen.

De voorbije twee weken bezochten in totaal 900.000 Nederlanders de film en bracht hij in Nederland bijna zes miljoen op. Dat maakte de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF) maandag bekend.

Vorig weekend opende de Bondfilm in Nederland al met een record van 400.000 bezoekers. Het record voor een eerste weekend was in handen van de laatste Harry Potter film. De Bondfilm is in Nederland in een recordaantal van 211 zalen te zien. De best bezochte Bondfilm tot nu toe was Casino Royal (2006), met 1 miljoen bezoekers. De beste bezochte Nederlandse film ooit was Turks Fruit, met 3,3 miljoen bezoekers.

Ook in de Verenigde Staten, waar de film afgelopen weekend in première ging, doet Skyfall het goed. Daar bracht het 23ste avontuur van de Britse spion 70 miljoen euro op. Daarmee liet Bond de animatiefilm Wreck-It Ralph en Denzel Washingtons drama Flight ver achter zich. Het was het beste openingsweekend ooit voor een Bondfilm in de VS. De vorige film uit de Bond-serie, Quantum of Solace, leverde in het Amerikaanse openingsweekend 53 miljoen euro op.

Wereldwijd bracht de film al 400 miljoen euro op.