Kortkolom sport

Schaatsers Ket en Krol protesteren bij KNSB

rotterdam. Rhian Ket en Thomas Krol stappen naar de geschillencommissie van de KNSB. De twee schaatsers, die zaterdag bij de NK afstanden in Thialf in precies dezelfde tijd als vierde eindigden op de 1.500 meter, zijn het niet eens met de beslissing van de schaatsbond om morgen ook Lucas van Alphen en Pim Schipper toe te laten tot een skate-off. Volgens NL Sporter, de belangenbehartiger van Nederlandse topsporters, is dat besluit in strijd met de eigen regels van de KNSB. De bond besloot maandag tot een skate-off om te bepalen wie het laatste startbewijs voor de eerste wereldbekerwedstrijden krijgt. Ket en Krol voldeden met een plaats bij de eerste vijf aan de selectiecriteria. De gediskwalificeerde Koen Verweij kreeg de vierde startplek, omdat hij de snelste tijd had genoteerd. Ket en Krol hadden afgesproken de wereldbekerwedstrijden te delen, maar omdat de KNSB ook de door Verweij gehinderde Schipper en nummer zes Van Alphen heeft uitgenodigd, is een skate-off onvermijdelijk. Ket en Krol vragen de geschillencommissie nu dat besluit te herzien. (Novum)

Rode kaart Biemans (Roda JC ) ongedaan

Zeist. Bart Biemans van Roda JC wordt niet geschorst voor zijn rode kaart van afgelopen zondag tegen Feyenoord. De aanklager betaald voetbal van de KNVB achtte na het zien van de tv-beelden niet bewezen dat de verdediger een overtreding maakte. Biemans werd van het veld gestuurd, nadat hij Feyenoorder Lex Immers een scoringskans had ontnomen. Scheidsrechter Eric Braamhaar had niet gezien dat de Roda-verdediger een fractie eerder zelf door een tegenstander op zijn hakken was getrapt en Immers vervolgens meenam in zijn val. Na de rode kaart voor Biemans verloren de tien van Roda met 5-2 van de elf van Feyenoord. (Novum)

Duitsers Klose en Özil niet tegen Nederland

Amsterdam. Miroslav Klose en Mesut Özil missen morgenavond de vriendschappelijke voetbalinterland tussen Duitsland en het Nederlands elftal. Aanvaller Klose van Lazio Roma meldde zich bij bondscoach Joachim Löw af met een verkoudheid. Middenvelder Özil van Real Madrid zegt last te hebben van een spierblessure. Schalke-aanvaller Lewis Holtby is opgeroepen als enige vervanger. Eerder hadden de Duitsers Toni Kroos, Bastian Schweinsteiger, Jerome Boateng en Marcel Schmelzer afgezegd. Voor hen werden Sebastian Jung en Sven Bender als vervangers toegevoegd aan Die Mannschaft. Bij Oranje laten onder anderen Robin van Persie en Maarten Stekelenburg verstek gaan in de Amsterdam Arena. (Novum)

Skiester Lindsey Vonn in de VS opgenomen

Vail. De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn (28) is gisteren opgenomen in een ziekenhuis in Vail, Colorado. De nationale skifederatie doet geen mededeling wat zij mankeert. De olympisch kampioene op de afdaling in 2010 bereidde zich in Colorado voor op wereldbekerwedstrijden later deze maand in Aspen. Ze ontbrak dit weekeinde bij de start van het wereldbekerseizoen in Finland. (AP)