Kortkolom economie

Aangifte tegen oud- SNS Reaal-manager

Rotterdam. Een voormalig zakenpartner van SNS Reaal heeft aangifte gedaan tegen de onlangs opgestapte interim-manager Buck Groenhof. Volgens de vrouw heeft hij steekpenningen aangenomen en geld van projecten in eigen zak gestoken. Groenhof was tot voor kort directeur bij Property Finance, het onderdeel van de bank en verzekeraar dat financiering voor vastgoed verstrekt. Hij moest het onderdeel afbouwen en vastgoedprojecten verkopen. Bronnen binnen SNS bevestigen dat zij signalen kregen over Groenhof, maar intern onderzoek leverde niets op. Zijn advocaat zegt dat Groenhof bewust beschadigd wordt en als puinruimer bij SNS vijanden heeft gemaakt. „De aantijgingen zijn volstrekt uit lucht gegrepen. Er is sprake van chantage en afpersing door deze mevrouw.” (NRC)

Prijzen makelaars en notarissen dalen

Rotterdam. Door de malaise op de woningmarkt zijn de tarieven van makelaars, taxateurs en notarissen verder gedaald. Makelaars en taxateurs waren in het eerste half jaar van 2012 gemiddeld 5 procent goedkoper dan een jaar eerder, volgens cijfers van het CBS van vanochtend. Notarissen verdienden in dezelfde periode gemiddeld 4 procent minder. De prijsdaling is het grootst bij makelaarsdiensten voor bedrijfspanden. Makelaars en taxateurs in deze branche verdienden ruim 8 procent minder. (NRC)