Kijktips

Film

Honig (Semih Kaplanoglu, 2010, TR/D)

Kleine Yusuf woont met zijn ouders in een afgelegen bergdorpje. Zijn vader Yakup is imker. Diep in het woud hangt hij zijn korven in de toppen van de hoogste bomen. Yusuf doet niets liever dan met hem mee gaan. Beetje bij beetje raakt hij daar het stotteren kwijt dat hem op school tot buitenstaander maakt. Maar met de bijenvolken gaat het steeds slechter: een voor een sterven ze uit. Arte, 20.15-22.00u.

Informatief

Weapons That Changed The World.

Serie waarin oudere jongens met vuurwapens mogen spelen, met als excuus het demonstreren van geavanceerde techniek of industrieel erfgoed. Vanavond is Wil Willis in Fort Sill, Oklahoma, waar de Amerikaanse artillerie traint. Hij mag er lekker knallen met een M777 houwitser. Het geschut vuurt door GPS geleide 155 mm-projectielen minstens 40 kilometer ver en raakt zijn doel met een afwijking van hoogstens 5 meter. Discovery Channel, 22.00-23.00u.

Panorama: The Mind Reader – Unlocking My Voice.

Reportage over revolutionaire pogingen om te communiceren met comapatiënten. Iemand die al meer dan tien jaar in vegetatieve toestand verkeert, blijkt door middel van een hersenscanner in staat om een serie vragen te beantwoorden. BBC 1, 23.35-00.35u.

Drama

Amoureuse.

Onder de ogen van de journaliste die hem interviewt wordt een ex-terrorist vermoord. Het moordonderzoek wordt geleid door een man waar zij verliefd op wordt. Ze heeft daardoor niet in de gaten dat ze door hem wordt gemanipuleerd. TV5, 21.00-22.30u.

The Paradise.

Slotaflevering van Brits kostuumdrama, gebaseerd op Émile Zola’s Au Bonheur des Dames. Zijn trouwdag nadert, Moray wijfelt: kiest hij voor het geld of voor de liefde? BBC 1, 22.00-23.00u.