BBC-chef tegen staf: stop met Twitteren over onze problemen

De BBC heeft haar medewerkers gevraagd het aantal tweets over de problemen binnen de organisatie te temperen. Na de perikelen voortkomend uit het misbruikschandaal rond de overleden presentator Jimmy Savile, heeft de omroep ook te kampen met problemen omtrent een onjuiste Newsnight-uitzending.

epa03468132 Television networks outside the new BBC Broadcasting House in central London 12 November 2012. The BBC's director of news, Helen Boaden, and her deputy have "stepped aside" pending the outcome of an internal review. The move by Boaden and Steve Mitchell follows director general George Entwistle's resignation last weekend. EPA/ANDY RAIN
epa03468132 Television networks outside the new BBC Broadcasting House in central London 12 November 2012. The BBC's director of news, Helen Boaden, and her deputy have "stepped aside" pending the outcome of an internal review. The move by Boaden and Steve Mitchell follows director general George Entwistle's resignation last weekend. EPA/ANDY RAIN Media hebben zich verzameld voor het kantoor van de Britse omroep BBC. Foto ANP / Andy Rain

De BBC heeft haar medewerkers met klem gevraagd het aantal tweets over de problemen binnen de organisatie te temperen. Na de perikelen voortkomend uit het misbruikschandaal rond de overleden presentator Jimmy Savile, heeft de omroep ook te kampen met problemen omtrent een onjuiste Newsnight-uitzending.

In de uitzending van het nieuwsprogramma werd onterecht geïmpliceerd dat een Britse politicus zich schuldig heeft gemaakt aan kindermisbruik. In navolging hierop legden zowel de algemeen directeur, George Entwistle, als de chef van BBC News, Helen Boaden, hun functies neer.

Een aantal van de twintigduizend stafleden van de BBC legden zich toe op social media om de perikelen binnen hun organisatie te bespreken. Volgens het Britse dagblad The Daily Telegraph adviseerde de pas geïnstalleerde chef van BBC News, Fran Unsworth, in een e-mailbericht gericht aan de hele organisatie dit anders aan te pakken. Unworth volgens het dagblad:

“It would be helpful if some of our problems were not played out publicly across social media and in the pages of the national press.”

De BBC bevestigde tegenover persbureau AP dat Unsworth een dergelijk bericht heeft verzonden.