Badr Hari blijft vastzitten wegens schenden voorwaarden vrijlating

Badr Hari in de rechtbank tijdens de pro-formazitting. Foto ANP / Aloys Oosterwijk

Kickbokser Badr Hari blijft de komende drie maanden vastzitten. Dat bepaalde de rechtbank in Amsterdam vanmiddag. Volgens het Openbaar Ministerie had de vechtsporter de voorwaarden van zijn vrijlating geschonden door horecagelegenheden te bezoeken en twee getuigen te contacteren.

Hari, die sinds juli vastzat voor negen geweldsdelicten, kreeg afgelopen vrijdag te horen dat hij zijn proces in vrijheid mocht afwachten. Hij moest hiervoor wel voldoen aan twee voorwaarden. Zo mocht de kickbokser geen horecagelegenheden bezoeken en was het contacteren van getuigen verboden.

Gisteren zagen diverse getuigen Hari en zijn partner Estelle Cruijff echter een broodje eten in het centrum van Amsterdam. Volgens het OM heeft Hari zondag ook al een horecagelegenheid bezocht, vermoedelijk ook in Amsterdam. Met welke getuigen hij contact zou hebben gehad, wist een woordvoerder van justitie vanmiddag niet.

Vandaag eiste het OM dat Hari’s schorsing werd opgeheven. Het OM in een reactie:

In RTL Boulevard gaf de K1-vechter gisteravond vlak voor zijn arrestatie aan dat hij dacht dat het horecaverbod gold voor uitgaansgelegenheden. Dat het ook zou gelden voor een ‘broodjeszaak’, zoals hij het restaurant waar hij gister was noemde, had hij niet verwacht. Hari:

“Ik ben hier heel erg van geschrokken en zit nu met een gespannen lijf achter het bureau.”